Black Eagle: Habitat og egenskaber

Med sorte ørne dræber den ældre bror ofte den yngre i mere end 96% af reden med to æg. Vil du vide mere om det?
Black Eagle: Habitat og egenskaber

Sidste ændring: 02 august, 2021

Den sorte ørn er en art kendt for sin sorte fjerdragt med hvide pletter, der ser smukke ud, når den flyver. Det er en del af gruppen af falconiformes, der også er en fremragende jæger. Derudover er det en specialfugl, fordi den normalt kun lever af en type dyr.

I denne artikel vil vi tale om Aquila verreauxii, en majestætisk rovfugl, der udgør en del af de ægte ørne. Fortsæt læsning for at opdage alt, hvad denne ørn har at fortælle os.

Den sorte ørns levested

Denne rovfugl er et dagdyr, der befinder sig i klippefyldte områder som klipper og bjerge. Af denne grund lever den steder med mindre end 750 millimeter nedbør om året, hvor den mindskede vegetation gør det let at jage sit bytte.

Fordelingen af denne art er ret bred og spænder fra den arabiske halvø til Sydøstafrika. Det meste af befolkningen er koncentreret i bjergene i Etiopien og højlandet i Tchad, Zimbabwe og Sydafrika.

Fysiske egenskaber

På grund af sin form er det blevet kaldt den “fineste” ørn af slægten Aquila, med længder på op til 96 centimeter (over 3 fod). På den anden side kan den veje mere end 4 kilo og måle 2,8 meter i vingefang.

Disse fugle betragtes som en del af gruppen af ægte ørne sammen med arter som kongeørnen på grund af deres fjerede tarsi. Derudover har de deres karakteristiske næb og kløer, som er ret skarpe og tjener til at rive deres mad. Begge strukturer følger det samme farvemønster med gule toner i de fleste områder og sorte i enderne.

Hos voksne er fjerdragtfarverne helt sorte med undtagelse af nogle hvide områder på halen og ryggen. De unge ørne har en blanding af brune og hvide fjer i forskellige grader og mønstre, som gør det muligt at differentiere dem. Takket være dette ved vi faktisk, at farven “sort” hos den voksne faktisk er en blanding af meget mørkebrune toner.

En sort ørn på jagt.

Hvordan fodrer den sorte ørn?

Denne art kan være meget selektiv i sin diæt, da den lever af hyraxes – hovedsageligt af rock hyraxes ( Procavia capensis ). Dette kan skyldes, at det er det mest rigelige bytte i området, da forskning udført af University of Cape Town har fundet ud af, at ørnen kan ændre sin diæt uden konsekvenser.

I sidste ende er denne rovfugl en opportunistisk jæger, så hun vælger det bytte, der er tilgængeligt. Selvom dens yndlingsføde er rock hyraxes, kan den også jage nogle af følgende levende ting:

  • Små pattedyr: såsom harer, primater eller gener.
  • Fugle: perlehøns, marsvin eller kappegrib.
  • Krybdyr (i nogle få tilfælde): Disse inkluderer varanider (fra firbenfamilien), hugorme eller capekobraer.

Jagtmetoder

Den måde, som et opportunistisk dyr fungerer på, er ved altid at være opmærksom, så det kan angribe, hvis det er nødvendigt. For at gøre dette laver de sorte ørne pludselige lodrette nedstigninger, som kommer som et baghold på deres ofre og dræber dem på stedet. Selvom de fleste af disse bytte er små nok til at bære, begynder de nogle gange at rive dem fra hinanden for at bære stykker til deres reder.

Reproduktion af den sorte ørn

Dette er en monogam og stillesiddende art, så den tilbringer det meste af sit liv ét sted, medmindre der er et reelt behov for at forlade reden. Derudover er deres territorier lidt små, så du kan se flere par i nærheden.

Frieri

For at få en ægtefælle udfører disse fugle et frieri ritual, hvor de udfører komplekse flyvemønstre. For at gøre dette er mændene dem, der prøver at tiltrække kvindens opmærksomhed ved at bruge deres vokalisering og vise deres fjerdragt.

Når parret er etableret, vælger det sit territorium og begynder at skabe sin rede ved hjælp af de højeste områder, det kan finde. Af denne grund lever den normalt nær klipper, da de er utilgængelige steder for rovdyr. Derudover er der ingen specifik sæson for moderen at lægge sine æg, da det ændrer sig afhængigt af det område rovfuglen bor i.

Lægning og inkubation

Generelt lægger denne rovfugl mellem et og to æg, der klækkes omkring 45 dage senere. For at gøre dette deltager begge forældre i inkubationen, kvinden er den, der bruger mest tid sammen med æggene. På dette tidspunkt giver hanen også mad til kvinden, indtil klækningstidspunktet.

Denne art har ret makaber opførsel, hvor den ældre bror dræber den yngre og hakker ham igen og igen. Selvom det lyder dramatisk, sker dette på grund af mangel på mad. Ved at dræbe sikrer du mindst én overlevelse. Faktisk af denne grund har du sjældent mere end et æg i reden.

Forældrepleje

Forældrene vil fodre ungen, indtil den kan klare sig selv og reducere mængden af mad, de giver den på hvert trin. Mellem 90 og 99 dage efter fødslen får de unge al deres fjerdragt og begynder at forlade deres rede. Fra dette øjeblik lærer de alle flyve- og jagtteknikker, så de om seks måneder kan klare sig selv.

Bevarelsestilstand

Ifølge International Union for Conservation of Nature er denne ørn klassificeret som en art, der er mindst bekymrende. Imidlertid anser lokale regeringer i Afrika det for en sårbar art, fordi dens befolkning er blevet reduceret i nogle distributionsområder.

Hvad er truslerne fra den sorte ørn?

Denne ørn anses for at være en resistent art, fordi dens ynglende områder ikke er meget påvirket af mennesket. Dette skyldes, at det er områder, der er svære at få adgang til og uberørt af mennesket endnu. På den anden side kan menneskets indgreb påvirke deres bytte, hvilket tvinger dem til at flytte til andre steder og forårsage konflikter for deres befolkning.

Som det er sædvanligt, når man taler om bevarelse, er dens største trussel ændringer, der er forårsaget af mennesket, som kan udrydde byttet og dermed denne art. Selvom dette allerede er blevet taget i betragtning i flere undersøgelser, er det vanskeligt at forudsige fremtiden for denne fugl.

Det er svært at tro, at en majestætisk fugl er i fare på trods af at være så modstandsdygtig. Dette er dog menneskehedens uheldige evne: ødelægge og udrydde dyr, uanset hvor meget modstand de tilbyder. Det lyder måske skæbnesvangert, men det er virkeligheden. Selv om det kan se anderledes ud, er ødelæggelsen af levesteder en katastrofal begivenhed for naturen.

[integrer] https://www.youtube.com/watch?v=IYk4Pz951WI [/ integrer]

Det er rigtigt, at mennesker har brug for ressourcer for at overleve, men det, vi skal stræbe efter, er en balance, der tillader sameksistens. På denne måde vil fremtiden for denne ørn og alle andre arter, inklusive os, blive beskyttet.

Det kan interessere dig ...
Hvorfor påfuglen spreder sin hale
My AnimalsLæs den på My Animals
Hvorfor påfuglen spreder sin hale

Påfuglen spreder halen for at tiltrække hunner og for at forsvare sit område mod konkurrenter af samme art.



  • BirdLife International. 2016. Aquila verreauxiiThe IUCN Red List of Threatened Species 2016: e.T22696067A95221980. https://dx.doi.org/10.2305/IUCN.UK.20163.RLTS.T22696067A95221980.en
  • Padayachee, K., Malan, G., LÜBCKER, N., Woodborne, S., & Hall, G. (2021). Differences in the dietary habits of Verreaux’s Eagles Aquila verreauxii between peri-urban and rural populations. Bird Conservation International31(1), 96-110.
  • SIMMONS, R. (1988). Offspring quality and the evolution of cainism. Ibis130(3), 339-357.
  • Armstrong, A., & Avery, G. (2014). Taphonomy of Verreaux’s Eagle (Aquila verreauxii) prey accumulations from the Cape Floral Region, South Africa: implications for archaeological interpretations. Journal of archaeological science52, 163-183.
  • Ralston-Paton, S. (2017). Verreauxs’ Eagle and Wind Farms: Guidelines for impact assessment, monitoring, and mitigation. BirdLife South Africa occasional report series, BirdLife South Africa, Hoboken, NJ, USA.
  • Thompson, L. J., Clemence, L., Clemence, B., & Goosen, D. (2018). Nestling White-backed Vulture (Gyps africanus) eaten by a Verreaux’s Eagle (Aquila verreauxii) at a nest occupied for a record 21 years. Vulture News74, 24-30.
  • Murgatroyd, S. M. (2016). Ecology of the Verreaux’s eagle Aquila verreauxii in natural and agriculturally transformed habitats in South Africa.
  • Padayachee, K., Malan, G., LÜBCKER, N., Woodborne, S., & Hall, G. (2021). Differences in the dietary habits of Verreaux’s Eagles Aquila verreauxii between peri-urban and rural populations. Bird Conservation International31(1), 96-110.
  • Davies, R. A. (2007). Black eagle Aquila verreauxii predation on rock hyrax Procavia capensis and other prey in the Karoo (Doctoral dissertation, University of Pretoria).
  • Murgatroyd, M., Avery, G., Underhill, L. G., & Amar, A. (2016). Adaptability of a specialist predator: the effects of land use on diet diversification and breeding performance of Verreaux’s eagles. Journal of Avian Biology47(6), 834-845.
  • Baker, S. E. (2013). Accumulation behaviours and taphonomic signatures for extant Verreaux’s Eagle nests, Aquila verreauxii, in southern Africa (Doctoral dissertation).