Find ud af alt om de snedige, vilde hunde

Kender du noget til vilde hunde? Det er selvfølgelig en fejl at kalde dem "vilde hunde", fordi der er flere arter, som alle er forskellige. Her vil vi vise dig nogle af de mest interessante.
Find ud af alt om de snedige, vilde hunde

Sidste ændring: 15 februar, 2021

Hundefamilien består af kødædere af alle typer, farver og størrelser. Generelt er alle dets medlemmer ret ens, selv når vi taler om vilde hunde. Nogle gange er forskellen mellem de forskellige hunderacer større end for eksempel mellem hunde og ulve.

Nogle arter af vilde hunde lyder mere bekendte end andre, som det er tilfældet med ulve og ræve. Andre lever steder, som er så langt væk, at du måske ikke ved særlig meget om dem. Det er derfor, vi ønsker at gribe denne mulighed for at vise dig nogle af de mest interessante vilde hunde i dyreriget.

Hvilke vilde hunde er til stede på det europæiske kontinent?

Ulven og den røde ræv

Canis lupus (ulven) lever i kolde og tempererede områder på den nordlige halvkugle og er den vilde hund, som der findes flest af. Den kan veje op til 80 kg og bredden på dens fødder giver den mulighed for at træde solidt, når den løber i sne. Om vinteren jager den i flokke, men i andre sæsoner er den alene eller højst i par under jagt.

Vulpes vulpes (ræven) er noget mindre end de andre medlemmer af hundefamilien inklusiv adskillige racer af tamme hunde. Dets typiske kendetegn inkluderer en fin snude og en tyk hale samt en karakteristisk rød pels.

Ræven er ikke blot et udelukkende kødædende dyr. Hvis det er nødvendigt, inkluderer dens kost alt lige fra græshopper til frugter og bær.

Hvilke vilde hunde kan vi finde udenfor Europa?

Prærieulven

Canis latrans findes på hele det amerikanske kontinent. Det anses som et af de få dyr, der har formået at udvide sit levested siden “erobringen” af Amerika af europæere. Selvom de nogle gange samler sig i flokke, er de typisk alene.

Prærieulv spiser skrald

Prærieulven er mindre end 60 cm høj og ekstremt slank. Det er så meget, at den kan synes underernæret ved første øjekast, selv hvis den er i god stand.

De tre arter af sjakaler

Tre arter af mellem størrelse af slægten, canis, kaldes “sjakaler”, som er rovdyr, der lever i det meste af Afrika og Asien. Det er dog sandt, at der også er små bestande i Sydøsteuropa. Ligesom ulven jager den også i flokke, men om natten.

Hvis der ikke er noget bytte eller ådsel, spiser den små gnavere eller fugle. Den kan også invadere lokale landsbyer og spise af deres mad.

Dingoen

Canis lupus dingo er det eneste placentale (for eksempel ikke pungdyr) pattedyr i Australien og er intet mere end en art af vilde hunde. Den minder meget om den tamme hund, bortset fra at dens ører altid står lige op. Og også fordi den hyler i stedet for at gø.

Nogle vilde hunde spiser fugle

Den er ikke blot en rædsel for kænguruer og wallabies, men også for tamme kvæg. Den jager om natten og er mere dristig end ulve, når den trænger ind på gårde. Selvom den altid arbejder med forsigtighed.

Mankeulven

Mankeulven er oprindeligt fra områderne i Sydamerika med buske og græs. Det er faktisk den største af de vilde hunde.

Disse dyr er slanke og har lange ben. Deres bagben er mere specifikt længere end dem foran, hvilket får dem til at se lidt klodsede ud. Alligevel siges det, at de på flad grund kan være næsten lige så hurtige som en gepard.

Navnet på disse vilde hunde refererer til manken, som de har mellem skuldrene, der står op, når de er begejstrede.

De vilde hunde, som på trods af alt er kendt som hunde

Den afrikanske vildhund

Den er også kendt som den malede ulv eller Cape jagthunden. Den lever på sletterne og lavlandet i Sydafrika. Den danner en flok på op til 50 individer, som jager deres ofre i adskillige timer, indtil de overgiver sig. Mens nogle medlemmer af flokken chikanerer kvægene, vil andre forhindre dem i at løbe ved at hoppe voldsomt over dem.

Men hvis hjorte, deres yndlings bytte, er udenfor rækkevidde eller en løve er på lur, så må de slå sig til tåls med at spise små pattedyr.

Den røde hund

De er også kendt som dholen (cuon alpinus). Dette dyr er oprindeligt fra det asiatiske kontinent. I dag er den i fare for udryddelse og dens antal er så lavt, at det praktisk talt er umuligt at finde den i naturen.

Den minder om sjakalen i størrelse, og den røde hund jager om dagen, hvor den gør det i flokke på 20 eller flere individer. Dens jagtteknikker minder om dem, der blev udviklet af den afrikanske vildhund.

Endnu en vild hund: Mårhunden

Nyctereutes procyonoides, som bevæger sig langs floden i Nordøstasien, ligner bogstavligt talt en hund forklædt som en vaskebjørn. Den har korte ben, en busket hale og en kort og smuk pels foruden dens karakteristiske “maske”.

Sidste bemærkning: De mest mystiske vilde hunde i Amazonas

Atelocynus microtis eller den kortørede ræv er en af de mest sjældne hunde, der findes. Eksperter anser den faktisk i dag som et mysterie i naturen. Det skyldes, at den har samme størrelse som en hund, smidigheden som en kat og rævens navn.

Det kan interessere dig ...
Den vilde tiger: Århundredets comeback
My AnimalsLæs den på My Animals
Den vilde tiger: Århundredets comeback

Hvad er grunden til dette comeback hos den vilde tiger i løbet af de sidste par år? Svaret er, at det skyldes et samarbejde mellem NGO'er og regeri...