Australien: Pungdyrenes land

Der findes mange forskellige slags pungdyr i Australien, dog er mange blevet udryddet af mennesker.
Australien: Pungdyrenes land

Sidste ændring: 13 oktober, 2019

Denne unikke gruppe af pattedyr er endemisk for Amerika og Australien. Men hvorfor kalder folk Australien for pungdyrenes land? Det skyldes, at disse dyr er de vigtigste terrestriske hvirveldyr i landet. Af de 378 pattedyr, der lever i Australien, er 200 pungdyr.

Austrialien har i alt 11.044 beskyttede områder. Dette svarer til et areal på 1.487.710 kvadratkilometer eller 19,27% af Australiens samlede areal. Disse områder blev delvist oprettet for at beskytte de unikke pungdyrarter.

Pungdyr i verden

I øjeblikket findes der omkring 270 arter af pungdyr i verden. 70 af disse findes i Amerika, mens 200 findes i Australien.

Det mest slående træk ved pungdyr er deres marsupium (fra det latinske ord, der betyder ‘pose’). Dette er en pose, der består af en fold hud, der dækker brysterne. Det danner også en epidermal pose, der fungerer som et inkubatorkammer.

Unge pungdyr fødes i en tilstand af ufuldstændig udvikling. Faktisk er de næsten stadig et foster. Efter at de er blevet født, kravler de ind i deres pose. Der ammer de, indtil de er fuldt udviklet.

Afhængigt af dyret vil de nyfødte dog have forskellige afstande for at nå pungen, når de er født. For eksempel skal de tasmanske djævelbabyer kun kravle et par centimeter. Hos kænguruer er pungen derimod meget længere væk fra fødselskanalen. De unge forbliver derefter i lommen i lang tid og drikker deres modermælk, indtil de er fuldt udviklet.

Derudover bærer nogle pungdyr deres unger i lommen, selv efter drægtigheden er afsluttet. F.eks. Bærer kænguruer deres unge for at beskytte dem mod mulige rovdyr.

pungdyr i australien

Pungdyrenes land

Pungdyrenes land er Australien, dette skyldes, at det har det største registrerede antal autoktone pungedyrarter. Australske pungdyr er kendetegnet ved, hvor tilpasningsdygtige arten er. Derudover er de planteædende og rovdyr.

De er også arter, der gennem evolutionær konvergens har en lighed med gnavere eller kaniner. Blandt pungdyr er der adskillige, der skiller sig ud, såsom kænguruer, koalaer, wombats, tasmanske djævler og den tasmanske ulv (uddød i 1930).

Koloniseringen af ​​Australien, først af oprindelige indbyggere for mere end 40.000 år siden, og derefter af europæere efter 1788, havde en stærk indflydelse på landets fauna.

Jagt, introduktion af eksotiske arter og den efterfølgende ødelæggelse af levesteder førte til, at mange arter ikke eksisterer længere. Dette har især påvirket pungdyr og forskellige plantearter.

Kødædende pungdyr

Kødædende pungdyr repræsenteres af to familier: Dasyuridae, der har 52 medlemmer, og Myrmecobiiade, med Numbat som den eneste overlevende.

Det største kødædende pungdyr er den tasmanske djævel. Den er på størrelse med en lille hund og jager. Dette dyr blev udryddet i Australien for 600 år siden, men overlever stadig i Tasmanien.

Der er fire arter af ‘Quoll’, eller “indfødt kat”, som alle er truet. Resten af ​​denne familie, Dasyuridae, er pungdyr-mus, hvoraf de fleste vejer under 100 gram.

Der er to arter af pungdyr-muldvarpe, der bor i ørkenerne i det østlige Australien. Disse underjordiske dyr er blinde, døve og kødædende.

De altædende pungdyr

Disse altædende dyr inkluderer punggrævlinger og pungharer. Der er syv arter i Australien, og de fleste er truede. Disse små væsener har nogle bemærkelsesværdige fysiske egenskaber. De har en buttet krop og en lang, delikat næse. Derudover har de lange, oprejste ører, kraftfulde ben og en tynd hale.

Imidlertid er denne gruppes evolutionære oprindelse uklar. Dette skyldes, at de har egenskaber for både kødædende pungdyr og planteædende.

De urteædende pungdyr i pungdyrenes land

En af de mest populære australske pungdyr er koalaen. Dette er en arboreal art, der spiser bladene fra 120 arter af eucalyptus. Wombats derimod lever på jorden og lever af græs, Cyperaceae og alle slags rødder.

Koalaen bor i pungdyrenes land

Pungrotter er en gruppe arboreale pungdyr. Disse inkluderer seks familier og 26 arter, og de er meget forskellige i størrelse. På den ene side er der de små pungrotter, som ikke vejere mere end 7 gram.

På den anden side er der den tynd-halede pungrotte eller børstehale-pungrotte, der er på størrelse med en huskat. Disse lever i eukalyptusskoven i det østlige Australien.

Flyveegern har membraner, kaldet patagium, der strækker sig fra den femte finger til den første tå på samme side. Disse membraner giver dem mulighed for at hoppe mellem nærliggende træer, når de spreder armene og benene.

Det kan interessere dig ...
Australiens uddøde megafauna
My AnimalsLæs den på My Animals
Australiens uddøde megafauna

For to millioner år siden boede der kæmpe store væsener der, hvor Australien nu ligger. Læs videre for at finde ud af mere om Australiens uddøde me...