Den lille pingvin: Den mindste af sin art

Den er meget aktiv om natten, den lille pingvin. Du kan læse alt om dette smukke dyr i denne artikel.
Den lille pingvin: Den mindste af sin art

Sidste ændring: 27 august, 2019

Den lille pingvin er en art med enestående karakteristika, som lever på New Zealands kyst. Lær mere om disse nataktive fugle her!

Den lille pingvin er en fascinerende art blandt pingvinerne, som lever på New Zealands kyst. Den kendes også som den lille blå pingvin eller eventyrpingvinen. Det er den mindste art i spheniscidae familien.

Pingviner er fugle, som ikke kan flyve. Modsat fugle, der faktisk kan flyve, har pingviner kraftige knogler, der hjælper dem med at kunne svømme lettere. Denne bestemte art af pinvinger er normalt omkring 30 cm høj, når den er fuldt udvokset og vil have en vægt på cirka 1 kilo. 

Pingviner er mest nataktive dyr. I nogle tilfælde kan du endda se dem i nærheden af de steder, mennesker bor. På trods af deres ringe størrelse har den lille pingvin en tendens til at lave en masse larm om natten, hvor de er mest aktive.

pingvinen er mest aktiv om natten

Som du sikkert allerede har gættet, er denne art blå. Nogle af dem er tættere på sort og en stor del af dem nærmer sig mere den grå farve. Ligesom andre medlemmer af deres art har disse pingviner en hvid mave.

Som så mange andre dyr er den lille pingvin kønsdimorf. I dette tilfælde er hannerne en lille smule større end hunnerne. Hannens næb er generelt også mørkere og bredere.

De æder omkring 25 % af deres kropsvægt i fisk hver eneste dag. De er ekstremt hurtige i vandet takket være deres ringe størrelse og vægt, og dette gør dem til gode jægere.

Habitat og udbredelse af den lille pingvin

De fleste af dem lever på den nordlige og den sydlige ø og Stewart Island i New Zealand. Men du kan også støde på dem på Three King Islands, som er ubeboede øer. Du kan også se denne art på de sydligste kyster af Australien. De lokale på de kanter kalder dem for “eventyrpingvinen,” og de er endda en del af deres folklore!

De graver normalt deres reder i sandbanker eller tæt på store klipper. Hvis det er muligt, vil de forsøge at bygge rede på steder, hvor de er beskyttet af tæt vegetation. De nuværende optællinger siger, at der lever mindst 32.000 af denne art alene i New Zealand.

der findes mere end 32.000 af denne pingvinalene i New Zealand

De tilbringer også det meste af deres tid i vandet med at svømme omkring. Af alle de forskellige arter af pingviner er de de bedste til at manøvrere i vandet. De kan tilbringe adskillige dage i vandet, før de føler trang til at søge tilbage til kysten.

Reproduktion

Afhængig af tiden på året kan denne race tilbringe en hel måned væk fra land. Det betyder, at de ikke bruger så meget af deres tid omkring deres reder. Her vil du som regel bedst kunne møde dem i parringsæsonen.

Men modsat så mange andre fugle holder de sig ikke til den samme partner gennem hele livet. En hun kan lægge et eller to æg per gang.

Begge forældre tager sin tørn med at udruge æggene, mens den anden er på jagt og svømmer. Udrugningen vil tage cirka 35 dage. Når ægget er klækket, vil de fodre ungen ved at gurgle føde op i dens mund, ligesom andre fugle.

En baby anses for at være voksen efter 7 – 11 uger efter fødslen. På dette tidspunkt skulle den gerne være i stand til selv at svømme og jage sit bytte.

Det kan interessere dig ...
De bedste svømmere i dyreriget
My AnimalsLæs den på My Animals
De bedste svømmere i dyreriget

Der findes dyr, som tilbringer det meste af deres tid i vandet, og nogle er også født i det. Her kommer nogle af de bedste svømmere, der findes i dyreriget.



  • Gales, R.; Green, B. (1990) The Annual Energetics Cycle of Little Penguins (Eudyptula Minor). Ecology: Ecological Society of America. Volume 71, Issue 6. Pp. 2297-2312
  • Bethge, P.; Nicol, S.; Culik, B. (2009) Diving behaviour and energetics in breeding little penguins (Eudyptula minor). Journal of Zoology. Volumen 242, Número 3. Pp. 483-502
  • Dann, P. (1991) Distribution, Population Trends and Factors Influencing the Population Size of Little Penguins Eudyptula minor on Phillip Island, Victoria. Emu: Jurnal of BirdLife Australia. Volumen 91, Número 5. Pp. 263-272