Llanoshokko er en fugl som trives i tropene

25 juli, 2020
Llanoshokko er en fugl som er endemisk for Columbia, Venezuela og Trinidad og Tobago. Den har diskret fjærpryd og en sterk stemme. Denne arten bidrar til spredning av frø og regnes derfor som en deltaker av skogfornyelse.

Llanoshokko (Ortalis ruficauda) er en fugl som trives i tropene. Denne arten er medlem av en gammel gruppe fugler fra Cracidae-familien, som inkluderer 50 arter og er beslektet ovnhønsfamilien. De er også kjent for å begrave eggene sine under hauger med råtnende vegetasjon og er opprinnelig fra Australia.

Utbredelse av llanoshokko

Llanoshokko lever bare på det amerikanske kontinentet. Den er endemisk til neotropiske regioner, inkludert nordøstlige Columbia og Nord-Venezuela. Du kan også finne denne arten på øyene Trinidad og Tobago, der de er én av to av landets nasjonalfugler.

En fugl fra tropene: Habitat

Llanoshokko er en fugl som trives i busker, kratt og skogpletter i de nedre, tørrere områdene i det nordøstlige Columbia, Nord-Venezuela og Trinidad og Tobago, som vi nevnte tidligere.

I Venezuela lever denne fuglen vanligvis ikke dybden i de fuktige skogene. Snarere foretrekker de busker, tykke kratt og lave skoger som ligger i de tørreste delene av tropene.

Fysiske karakteristikker

Når det gjelder størrelsen og utseendet, ligner disse fuglene høner og fasaner. De har små hoder, lange nakker og en kropp med store, sterke ben og en hale som er relativt lang. Dessuten avgir de lave, rungende lyder.

Denne arten har dekkende og diskret fjærdrakt. De dominerende fargene er grått, brunt og svart, noe som hjelper den med å skjule seg mellom grener og bakken. Hunnene blant denne arten har også en mørkebrun morfologi, hvor en del av kroppen er lysebrun.

llanoshokko

Llanoshokko: Vaner

Llanoshokko er en fugl som trives best på dagtid. De er mest aktive i de tidlige timene før soloppgang, en tid de bruker til å synge høyt.

Disse fuglene foretrekker å bygge reirene sine i trær. For det meste lever de av frukt og gress, og konsumerer også myk frukt, frø, blomster, grønne spirer og blader. Takket være de vanene er disse fuglene gode frøspredere. Derfor er de veldig viktige når det gjelder foryngelse av skogen.

Nyere studier har kategorisert llanoshokko som en fugl som er avgjørende for bevaring av skogen. Dessuten er de en sosial art og har en tendens til å samles for å lete etter mat i grupper på 4 til 10 fugler.

Llanoshokko har en tendens til å hvile i løpet av de varmeste timene på dagen. Naturligvis er hvilestedet alltid inne i trærne. Samtidig bader de i støvet, som eksperter mener hjelper dem å takle parasitter. Imidlertid kan det også være en del av måten de brisker seg for en potensiell partner.

En fugl fra tropene: Reproduksjon

Det er verdt å påpeke at disse fuglene er monogame, noe som betyr at de parer seg for livet. Dessuten pleier de å hekke i trær, og både hanner og hunner deltar i byggingen av reirene. I reproduksjonsperioden kan disse fuglene være territoriale.

Generelt vil en hunn legge to hvite egg som hun vil ruge ut på egen hånd. Ungene blir født med et umiddelbart instinkt til å klatre og søke ly i hekketreet. I løpet av få dager etter klekking utvikler de evnen til å fly.

llanoshokko, en fugl fra tropene.

En fugl med kraftig sangstemme

Mange hokker har ekstremt høye lyder. De har et veldig stor luftrør som garanterer at lydene blir hørt fra over en kilometer unna. Generelt synger flokker av disse fuglene sin høye konversasjon som et kor.

Tilstanden for bevaring

Tradisjonelt har medlemmene av denne fuglearten blitt jaget i landsbyene i neotropene. Dette er på grunn av den store størrelse i forhold til andre skogsfugler. Samtidig påvirker den økende avskogingen fuglenes naturlige habitat som akselererer nedgangen i lokale bestander i hele Latin-Amerika.

En faktor som kan favorisere bevaring av denne arten, er det faktum at det blir en viktig art innen økoturismen.

  • Rufous-vented Chachalaca (Ortalis ruficauda), In Neotropical Birds Online (T. S. Schulenberg, Editor). Cornell Lab of Ornithology, Ithaca, NY, USA. retrieved from Neotropical Birds Online: https://neotropical.birds.cornell.edu/Species-Account/nb/species/ruvcha1
  • BirdLife International (2020) Species factsheetOrtalis ruficauda. Downloaded from http://www.birdlife.org on 14/02/2020.
  • Restall, R., Rodner, C. y Lentino, M. (2006). Birds of Northern South America. EE.UU.: Yale University Press.
  • Brooks D. y Fuller R. (2006). Biología y Conservación de Crácidos . En Conserving Cracids: the most Threatened Family of Birds in the Americas (pp. 11-26). Houston, tx: Misc. Publ. Houston Mus. Nat. Sci., N.o 6.
  • Mieres-Bastidas, L., Gómez, A.,  Araujo-Quintero, A., Angulo-Pérez, M., Salazar, L., Canelones-David, K.,Pérez-Pérez, A. (2016). Estado de conservación de aves y mamíferos en agrosistemas de la cuenca del río Las Marías, estado Portuguesa, Venezuela. Avances de Investigación en Medicina Veterinaria y Producción Animal. 131.