Ravnen: habitat og karakteristikker

Ravnen er en av de mest kjente fuglene i verden på grunn av sin popularitet i litteratur og mytologi. Imidlertid er dens oppførsel det mest overraskende aspektet ved denne arten.
Ravnen: habitat og karakteristikker

Siste oppdatering: 28 november, 2021

En av verdens mest populære fugler er ravnen (Corvus corax). Denne fuglen er en stor del av verdenslitteraturen så vel som mytologien i flere land; dens tilstedeværelse er stort sett relatert til mange myter og tegn. Imidlertid er denne fuglen definert utover legender av sin intelligens i naturen.

Dens oppførsel og kommunikasjon gjør ravnen til en veldig spesiell fugl. Ravnene tilhører ordenen Passeriformes og er kjent for sin evne til å synge og etterligne menneskestemmen. Nedenfor finner du den mest relevante informasjonen om denne kuriøse fuglen.

Leveområdene til ravnen

Ravn, også kjent som korp, er en av de mest utbredte fuglene i verden. Den dekker en stor del av den nordlige halvkule og er tilstede i Nord-Europa, De britiske øyer, Island og Nord-Skandinavia. Den er også sett fra Øst-Sentral-Asia til Stillehavet og fra sør for Himalaya til nordvest i India.

I Amerika dekker disse fuglene hele regionen Canada, USA og Mexico. De foretrekker åpne habitater som treløs tundra, steinete klipper, buskete ørkener og sletter. Imidlertid kan de eksistere i ethvert økosystem (med unntak av regnskoger) og finnes ofte i urbane områder.

Un cuervo común sobre una rama.

Fysiske trekk

Ravner har vakker svart fjærdrakt, som også kan ha iriserende blå og lilla skjær. Fjærene på stjerten er lange og vanligvis blek gråbrune. Stjerten er kileformet og brukes til kommunikasjon.

Ravnene er en av de største spurvefuglene, med voksne hanner som måler mellom 52 og 69 centimeter i lengde. I tillegg har Corvus corax en seksuell dimorfisme når det gjelder vingespennet, med hanner som måler mellom 144 og 160 centimeter og hunner mellom 124 og 138 centimeter. Vekten varierer fra 0,7 til 1,7 kilo.

Det er 8 kjente underarter med få fysiske forskjeller, selv om de hyppigste er variasjoner i kileformen på halene, tykkelsen på nebbet og kommunikasjonsstrategiene. Nebbet til disse fuglene er sterkt, svart og svakt buet og øynene deres har en mørk brun iris.

Fjærdrakten til unge ravner ligner på voksne, men er mattere. Øyeirisen er vanligvis gråblå.

Atferden til ravnen

Ravner har høy intelligens og kompleks sosial dynamikk. Den er i stand til å tilpasse seg nye problemer i sitt naturlige miljø og lever i store grupper i områder der ressursene er konsentrert. På den annen side okkuperer individer som ikke klarer å reprodusere seg felles tilfluktsrom, selv om de vanligvis lever alene eller i par.

Hekkende par etablerer hekkeområder, som varierer i henhold til tettheten av ressurser i området. Så langt er det ingen bevis på trekking hos ravn, selv om de kan gjøre kortere sesongbevegelser for å unngå ekstremt vintervær.

Kommunikasjon og persepsjon

Ravner har et mangfoldig sett med samtaler og ikke-vokale lyder for forskjellige formål. Eksperter har talt 79 ulike vokaliseringer hos disse fuglene, inkludert alarmrop, trøstelyder, jaktrop og territorielle toner.

Som andre fugler kan ravner etterligne lydene til andre dyr og er i stand til å lage en rekke lyder som ligner andre fuglers rop. Hunnene genererer ofte noen raslende lyder, og unge fugler driver med vokallek der de viser hele repertoaret av lyder i minutter (eller timer) om gangen.

Fiender og matvaner

Kråker blir sjelden jaktet på, selv når egg eller unger er involvert. Likevel forsvarer voksne sine unge hardt ved å skremme vekk rovdyr. Disse potensielle angriperne kan inkludere store hauker og ørner, andre ravner, ugler og mår.

Ravner er altetende som hovedsakelig er åtseletere. Maten deres er av bred animalsk opprinnelse og inkluderer leddyr, amfibier, små pattedyr, fugler, reptiler og kadaver. De lever også av morkaken til sauer, og plantefôr inkluderer korn, frukt og eikenøtter.

Voksne er forsiktige med å nærme seg nye typer kadaver, så de venter på at andre dyr skal komme og nærme seg maten uten frykt.

Analyse av magen til ravn har vist at kostholdet hovedsakelig består av kjøtt fra pattedyr, etterfulgt av insekter og småfugler. Disse fuglene tar mat fra bakken og lagrer all slags mat som bein, nøtter og kjøtt. Yngre fugler begynner å eksperimentere med å lagre mat like etter at de forlater reiret.

Reproduksjon hos ravnen

Ravner kan pare seg når som helst på året, men dette skjer oftest i løpet av høsten og vinteren. Disse fuglene beveger seg i grupper og er sammen for livet, selv om det ikke er bevis på at de alltid parer seg med partneren. Disse parene har en tendens til å være veldig territorielle og hekker nesten alltid på samme sted.

Unge kråker begynner paringsritualer i en tidlig alder, men parer seg først etter de 2 eller 3 første leveårene. Dette ritualet består av luftakrobatikk og demonstrasjoner av dyktighet til å skaffe mat. Hunnene inviterer til kopulering ved å huke seg litt ned og åpne, spre eller senke vingene.

Ravner har en lang levetid på 10 til 15 år i naturen og opptil 40 år i fangenskap. De fleste ville individene dør imidlertid i løpet av de første leveårene.

Kråker rister eller klapper også ofte med halen og hever dem litt. Etter paringen plasserer ravner reiret sitt i store trær, på elektriske stolper eller på gamle bygninger. Egglegging er mellom februar og mai, selv om rugingen begynner i mars eller april (med hunnen som legger 3-7 egg).

Eggene er lys blågrønne med brune flekker og ruges på i 20-25 dager. Foreldrene lager reirene med myke materialer som dyrehår og pinner og har et asymmetrisk utseende på 40 til 150 centimeter i diameter. Ungene forlater reiret ved 5-7 ukers alder, selv om de kan bli hos familien noen uker lenger.

Bevaringsstatus

Ravn har blitt stigmatisert gjennom historien, og forholdet til mennesker er noe konfliktaktig. Fra fugleskremsler til sin rolle i forskjellige mytologier, har den blitt stempelet som en skadelig fugl av innbyggerne i mange regioner. Følgelig har ravnen blitt forfulgt og forgiftet for å forhindre at den angriper avlinger eller husdyr.

Noen bestander av ravn er eliminert for å beskytte andre truede arter, ettersom disse fuglene var involvert i predasjon. For tiden, ifølge International Union for Conservation of Nature (IUCN), er bevaringsstatusen “Livskraftig (LC)”.

Existen muchas curiosidades de los cuervos.

Som du kan forstå, har ravner veldig spesielle atferdsmønstre. Kommunikasjonen og troskapen til partneren er bare noen av dens særpreg. Imidlertid er dem fortsatt en stigmatisert art i verden, og både litteratur og film styrker denne avvisningen med terror og mystikk.

Det kan interessere deg ...
5 ulike kråkearter – Store fugler i en stor familie
My Animals
Les det hos My Animals
5 ulike kråkearter – Store fugler i en stor familie

Intelligensen til denne fuglen som lever over hele planeten, har vært gjenstand for mange vitenskaplige studier. Her kan du lese om 5 ulike kråkear...