Interessante fakta om elefanter og deres liv

21 september, 2019
Disse pattedyrene kan bruke 16 timer på å spise og er i stand til å spise i gjennomsnitt 220 kilo mat om dagen. Dette er ikke overraskende når du tar det faktum at de veier syv tonn med i betraktningen.

Til tross for at elefanten er et enormt dyr, later den til å være forsiktig og prøver ikke å skremme mennesker. De fleste vet at disse dyrene er tamme og imøtekommende, og det er derfor de er veldig populære dyr. Fortsett å lese hvis du vil vite noen interessante fakta om elefanter.

Noen interessante fakta om elefanter

Ørene deres

Visste du at elefanter bruker ørene for å regulere kroppstemperaturen sin? På grunn av at de har en så langsom metabolisme og deres enorme størrelse, er det vanskelig for dem å holde seg kjølige. Spesielt fordi de lever i veldig varme klima. Derfor bruker de ørene for å holde seg kjølige.

Afrikanske elefanter bruker også ørene sine som en trussel. De er større enn andre elefantarter, og kan enkelt bevege dem for å skremme bort potensielle rovdyr.

Ørene deres er unike

En elefants ører er unike for hvert enkelt individ. Ingen elefanter har like ører. De har forskjellige markeringer på ørene sine akkurat som vi mennesker har med fingeravtrykkene våre.

De beveger seg alltid i flokk

Du vil aldri se en elefant på egenhånd. De lever, går, vandrer og spiser i flokk. Når elefanten er baby omgir faktisk flokken dem som en måte å gi dem beskyttelse på. Om moren dør vil andre medlemmer av flokken være klare til å ta seg av dem.

Interessante fakta om elefanter: De sover stående

Voksne elefanter sover stående. Dette er en måte å beskytte seg mot rovdyr på. Om de sov liggende, kunne de ha blitt skamfert bare ved å prøve å løfte seg opp fra bakken.

Når babyelefanter sover liggende, er de imidlertid alltid omgitt av voksne.

Interessante fakta om elefanter: De bader i gjørme

Mens du kanskje har sett mange rapporter, bilder og beretninger om elefanter som bader i elver og innsjøer, bader de også ofte i gjørme. Dette er fordi det er kjøligere og hjelper dem med å bli kvitt parasitter.

Vekten deres

Den afrikanske elefanten er den største kjente tykkhudede dyrerasen og kan nå en kroppsvekt på syv tonn. Kan du forestille deg et møte med et av disse dyrene? Det er til og med et kjent tilfelle av en elefant som veide 11 tonn.

Delte flokker

En hannelefant forlater flokken når han fyller 12 år. Dette betyr at i flokkene er det bare hunner og de små. Hannene kan møtes i par eller i grupper på tre og kjempe for å vinne en hunn.

Interessante fakta om elefanter: Konstant spising

Om det overrasket deg å vite at en koala bruker 22 timer i døgnet på å sove, hvordan ville du reagere på å få vite at en elefant bruker 16 timer i døgnet på å spise? Ingen elefantmødre trenger å fortelle barnet sitt at de må “spise opp alle grønnsakene sine for å bli store og sterke”. Faktisk er det anslått at en elefant kan spise i gjennomsnitt 220 kilo mat per dag!

Interessante fakta om elefanter de kan spise 220 kg per dag

Lyden deres

Nei, elefanter er ikke stumme. De lager en trompetlignende lyd.

Snabelen deres

Du vet sannsynligvis allerede at den viktigste bruken av snablene deres er å drikke vann. Imidlertid er den mye nyttigere enn bare det. De bruker dem også for å klø seg i øynene, ørene og for å ta tak i og kaste ting.

Dvergelefant

De forteller at dyr har vært i stadig utvikling. Vi vet ikke om det er sant eller ikke, men det finnes bevis for en elefantart som er på størrelse med en gris som er datert tilbake til forhistorisk tid.

Alder

En elefant kan leve i opptil 70 år, men den eldste elefanten som noen gang har blitt registrert var 82 år gammel.

Interessante fakta om elefanter: Drektighet

Drektighetstiden hos elefanter varer i 22 måneder. Dette er den lengste drektighetstiden av alle dyrene på jorden!

Mat

Mange lurer kanskje på hva elefanter spiser. Kostholdet deres er basert på gress og trebark.

Etter å ha lest flere interessante fakta om elefanter vil du forhåpentligvis bli mer begeistret for disse fantastiske dyrene.