Har du hørt om det asiatiske vildæsel?

Det asiatiske vildæsel er i fare for udryddelse.
Har du hørt om det asiatiske vildæsel?

Sidste ændring: 25 oktober, 2019

Tilstedeværelsen af det asiatiske vildæsel bekræfter, at vores æsler stadig har slægtninge i naturen. Selvom det har mange ligheder med tamæslet er dette dyr større og har langt mere karakter.

Denne art har været med os gennem historien og har spillet en vigtig rolle i enhver del af vores planet.

Lær om det asiatiske vildæsel

Disse skabninger er også kendt som onagere. De ligner afrikanske vildæsler, men med små ører og ingen striber. De har også en tendens til at være rustfarvet såvel som andre farver.

På trods af deres omdømme løber de meget hurtigt, helt op til 70 km i timen. Som med almindelige æsler er deres styrke deres udholdenhed i ørkenen.

Ørkenen er det naturlige økosystem for disse imponerende dyr. Faktisk er de i stand til at undvære vand i lang tid, men ikke helt så længe som kameler.

Det asiatiske vildæsel har en tendens til at leve i grupper på 12, hvor en han er lederen

Det asiatiske vildæsels adfærd

Det asiatiske vildæsel har en tendens til at leve i grupper på 12, hvor en han er lederen. Størstedelen af ​​gruppen vil være hunner, og resten af ​​hannerne formerer sig ikke.

Kun to dyr jager det asiatiske vildæsel: Mennesker og ulve. Mennesker er deres største trussel, fordi de indfanger dem på grund af deres store nytte som husdyr.

Selvom æsler betragtes som vilde, har folk, der bor i dette område, domesticeret dem. Faktisk har de gjort dette i tusinder af år. Dette svarer til brugen af falke til jagt, hvor man tæmmer vilde dyr, som også er en typisk praksis på de asiatiske sletter.

Det truede asiatiske vildæsel

I den fjerne fortid var dette dyr udbredt i meget af Asien. Imidlertid er mange underarter af æseler truet af udryddelse. Arten kendt som kulan er i størst fare. Denne kasakhiske underart er praktisk taget forsvundet. Kun tre procent er i live i dag, og arten er i alvorlig fare for udryddelse.

To æsler gemmer sig under træ

Der er kun 4000 æsler tilbage i Kasakhstan. Størstedelen af ​​dem findes i Nationalparken i Altyn Ernal. I øjeblikket ønsker en gruppe miljøforkæmpere at overføre dem til et græsareal på størrelse med Frankrig. Faktisk er nogle allerede blevet overført til et nyt område, og gruppen håber, at de har større chancer for at overleve.

Der findes flere underarter, såsom de persiske onagers i Iran eller det indiske vildæsel. Nogle underarter er forsvundet, såsom det syriske vildæsel. Det uddøde i det 20. århundrede. Faktisk levede det sidste syriske vildæsel i Wien Zoo. Imidlertid døde det sidste anatolske vildæsel i det 18. århundrede.

På grund af dette ønsker miljøforkæmpere at beskytte disse ubeskyttede medlemmer af hestefamilien. Dette er grunden til, at dets bevarelse ikke vækker så meget opmærksomhed, på trods af at det er lige så vigtigt.

Det kan interessere dig ...
Dyrene i den fantastiske Doñana Nationalpark
My AnimalsLæs den på My Animals
Dyrene i den fantastiske Doñana Nationalpark

Doñana Nationalpark er et enormt beskyttet naturområde i Spanien på mere end 116.000 ha. Det betragtes som et af ​​de vigtigste naturreservater i E...