Hvorfor bør du gå tur med hunden din hver dag?

Å gå tur med en hund kan være like god trening for eieren som det er for kjæledyret.
Hvorfor bør du gå tur med hunden din hver dag?
Francisco María García

Skrevet og verifisert av advokat Francisco María García.

Siste oppdatering: 21 desember, 2022

Du vet sikkert hvorfor du må gå tur med hunden din, og du er forutsett til å gjøre det. Men å ha den daglige disiplinen til å faktisk fullføre det er noe helt annet når det er på tide å gå tur med hundene våre.

Grunner til at du bør gå tur med hunden din hver dag

 • Det er hundens primære kilde til trening. Selv om du har en uteplass hjemme, i bakgården, i hagen, osv, bør det å lufte hunden din være kjæledyrets hovedkilde til trening. Det er ingen annen aktivitet som kan erstatte det. Vi må ta i betraktning at en hund trenger mellom en halv time og en times turgåing daglig for å brenne energien som har akkumulert seg gjennom dagen, og for å oppnå fordelene med trening. Turgåingen vil også holde deg, eieren, aktiv, sunn og på farten.
 • Det skaper bedre samspill mellom hunden og eieren. Den beste måten for deg og hunden din å få bedre kontakt på, er gjennom å gå tur sammen daglig. Hvis du gjør det riktig, vil det forsterke lederskapet ditt, og tro det eller ikke, det vil hjelpe hunden til å stole mer på deg. Derfor vil den følge dine ordrer oftere fordi den respekterer deg mer.
 • Vår venn vil få all den underholdningen de trenger. Den daglige turen er flott for å skape fysisk og mental stimulering for kjæledyret vårt. En hund som kjeder seg hver dag, vil ha tendenser til å ødelegge ting. De kan bli engstelige og bjeffe mye, og noen ganger vil de bli aggressive. Alternativet til å kjefte daglig er å gå tur hver dag.
 • Det fremmer disiplin og trening. En daglig lufterutine gir stabilitet til både hund og eier. Du har en viktig mulighet til å styrke treningen hvis du gjør det riktig – gå sammen, juster hastigheten, stopp og sitt før dere krysser gatene, gå til du gir ordre osv. I denne forstand bør du vite hvordan du kombinerer øyeblikk av disiplin med morsomme øyeblikk.
 • Det gir muligheter for sosialisering med andre hunder. Hvis hunden din har problemer med å sosialisere, er det et utmerket alternativ som lar den være sosial med andre hunder. Du kan alltids organisere en turgåingsgruppe med naboer og venner som har hunder.
 • Det holder hundevennen din ved en sunn vekt. Hvis vennen din er overvektig, er den sårbar for mange sykdommer. For å unngå dette må du holde den i form med daglige turer. I tillegg til å opprettholde idealvekten, kan turer hjelpe en hund til å regulere fordøyelsen og unngå forstoppelse.
 • Du vil hjelpe hunden med å sovne raskt. Tretthet etter turgåing fremmer søvnighet hos våre kjæledyr og hjelper dem til å spise og sove bedre.

Tid for å gå

Selv om det kanskje ikke er fastsatte tider for turen, er det tilrådelig å gå tur med hunden din minst tre ganger om dagen, og spre turene gjennom hele dagen på en balansert måte. Dette gir dyret muligheten til å gå på toalettet med jevne mellomrom. Det er ikke noe poeng i å ta én lang tur, for eksempel hele morgenen, og deretter holde seg inne resten av dagen.

Avhengig av hundens personlighet, kan det hende du må tilbringe mer eller mindre tid på tur. Hvis du har et veldig aktivt dyr, som liker å gå ute i gatene, er det best å tilbringe lengre tid på turen, slik at den kan forbrenne energien sin. Tvert imot, hvis hunden din er stille eller gammel, kan det hende at det ikke er nødvendig med endeløse turer.

Hva skal jeg gjøre i løpet av en tur?

Det er viktig at turene er hyppige, men også at vennen vår har det gøy. Noen av tingene våre kjæledyr kan gjøre er følgende:

 • Lukting og sniffing. Som vi vet er lukten hundenes mest utviklede sans. De trenger å trene den daglig. Den beste tiden er når dere går på tur.
 • Kontakt med andre hunder. Vi har allerede nevnt fordelene med å sosialisere med andre hunder.
 • Leker mellom eiere og hunder har viktige fordeler for begge.
 • På samme måte som folk, vil våre dyrevenner være takknemlige for å besøke nye steder, hvor de aldri har vært. Nye parker, steder utendørs, osv.

Hvor kan man gå tur?

Hvor dere kan gå når du er ute for å gå tur med hunden din, avhenger av om dere bor på fjellet, i byen eller i et lite boligområde nær stranden, for eksempel. I alle fall er det tilrådelig å ha en liste over flere steder der du kan ta med hunden din. Dette vil sikre et høyere nivå av stimulering for din venn enn om du alltid tar dem med til samme sted eller går samme vei.


Denne teksten tilbys kun til informasjonsformål og erstatter ikke konsultasjon med en profesjonell. Ved tvil, konsulter din spesialist.